miercuri, 18 septembrie 2013

Before Midnight (2013)

Ultima parte din trilogia inceputa cu "Before Sunrise" si continuata ulterior cu "Before Sunset" a aparut anul acesta si eu tocmai ce am vazut-o online- de aici titlul postului meu. Pot sa spun sus si tare si pe langa asta, extrem de sincer, ca sunt cele mai bune filme pe care le-am vazut pana acum si nu prea cred ca au sa fie detronate curand (mai ales la categoria trilogie)! Au o poveste care te prinde din prima, dialoguri inteligente, savuroase, parametri temporali respectati ad literam (si prin asta inteleg ca actorii au filmat a doua, respectiv a treia parte a povestii, respectand intrutotul scenariul- adica lasand sa treaca practic, zece ani intre prima si a doua parte a povestii,  nefiind ajutati de machiaj sa arate imbatranati- ci pur si simplu lasand timpul sa treaca peste ei si de-abia apoi continuand filmarile!) si absolut niciun interes pentru notorietatea si succesul box-office al filmului! De asta ii respect pe actori, pe regizor, pe producatori si pe toti cei care au ajutat la crearea unei capodopere!

V-as povesti cu drag cum am ajuns sa cunosc povestea ce a inceput in trenul Budapesta - Viena intre Jesse si Celine in 1994, insa ar fi o descriere poate prea lunga si detaliata si in mod sigur deloc la nivelul starii si sentimentelor pe care ti le induce vizionarea fiecarei parti din trilogie! In aceasta ordine de idei, va atasez si va indemn cu drag, sa urmariti un crampei din ceea ce este un film- cult:

-Before sunrise- (prima parte)- Before Sunset- (partea a II a)- Before Midnight - (ultima parte)Va doresc vizionare placuta si va asigur ca nu va fi timp pierdut, dimpotriva!
Astept si pareri, comentarii etc...
Enjoy!

Niciun comentariu: