duminică, 13 septembrie 2009

HOMO SAPIENS



                                                                Unde-i unu, nu-i putere...


De singuratate, de oameni, de iubire, de nimic si nimeni; pot exista temeri fata de toate acestea. Ele se caracterizeaza printr-un sentiment deranjant, inhibator, care pune stapanire pe fiecare dintre noi intr-o mai mica sau mai mare masura, in functie de constructul interior individual.
A nu avea temeri fata de nimic/ nimeni, iti da acea alura de invincibil pe care fiecare ne-o dorim. Ma raportez la ce stiu cu certitudine cand afirm ca, personal, am cunoscut sau relationat cu oameni care pareau sa fie neinfricati sau de neafectat in situatii in care eu si oricine altcineva -asemanator mie sau poate tot atat de neobisnuit, ca si mine, cu situatiile- limita, am fii clacat. Sangele rece il ai sau il poti dobandi; asa consider. Pana la urma te calesti si devii imun la anumite situatii, oricat de limita sau de nesuportat sunt ele pentru necunoscatori. "Timpul le rezolva pe toate" se spune. O data obisnuit cu un orar, mod de lucru sau de viata, ceea ce inainte cu 3 zile parea imposibil sau, cel putin, de nerealizat prin mijloacele tale proprii, devine perfect realizabil cu mijloacele tale/ avandu-le ca punct de plecare.
Omul e echipat cu atat de multe capacitati pe care le constientizeaza intr-unul sau mai multe momente din viata lui; constientizarea asta care nu implica insa si realizarea faptului ca folosirea capacitatilor, cat mai practic cu putinta, trebuie sincronizata cu  imediatul si necesarul. Si de asta necorelarile pe care le cunoasteti deja; nu iese pasenta azi, nici maine, niciodata pana cand nu zici: "Bre!? ai facut tot ce-ai putut? Te-ai folosit de toate armele tale ca sa obtii x-uleasca treaba/ favoare?"
Sunt atat de multi oameni care amana o decizie si o actiune pentru ca... nu au chef de responsabilitati la acel moment sau pentru ca le este pur si simplu greu sa gandeasca. Si eu cunosc multi asemenea; fara a recunoaste fatis aceasta tara, o sugereaza prin insasi actiunile, defapt non-actiunile lor. Da, stiu, se poate spune ca aparentele inseala si zic, DA, asa-i! Insa, cand nu ai de ce te lega si vrei sa intelegi o situatie sau un om (cum afurisitul meu de caracter este!), speculezi, asta faci! Speculatiile astea se pot confirma in timp, pot ramane in stand by pentru tot restul vietii  sau, cel mai trist, ratezi tu momentul cand se infirma :)
Asa ca, homo sapiens, dar aproape degeaba. punct.




          ... Unde-s doi puterea creste! (ma refer la numarul de neuroni!)

Niciun comentariu: