luni, 14 mai 2012

Eco- Cottage "Merry Go Round"






IRA KOERS

Asa se numeste arhitecta care a initiat un proiect pluripremiat de case de vacanta ecologice "Merry Go Round", care se incadreaza  perfect in peisajul natural.  E  vorba despre o cutie cu pereti din sticla, care cuprinde in interiorul sau cateva spatii foarte bine amenajate si folosite. in interiorul patratului se gasesc plasate camerele, iar in jurul lor exista un soi de coridor care "sigileaza" parca inima locuintei; acest coridor este are si el amenajate cateva spatii de relaxare si ofera, mai ales o priveliste completa a naturii vecine.
"Cutia" de 55 m patrati se gaseste in rezervatia  naturala aflata la cativa kilometri de Amsterdam, in Dwigelderveld. Are peretii din sticla, formati din ferestre lungi cu lemnaria de culoare alaba (ca sa cadreze cu peisajul de salcami inconjuratori) si persiene din panouri verzi care ajuta la camuflarea locuintei atunci cand nu e folosita. Aceste panouri pot fi programate sa ramana deschise in functie de dorinta pentru asigurarea intimitatii atunci cand e locuita. Arhitecta spune: "m-au fascinat intotdeauna spatiile programate la centimentru, asemenea celor din caravane sau yacht-uri, care transforma deja simplul fapt de a fi acolo, intr-o aventura."

Mai multe informatii si imagini puteti gasi pe saitul revistei Marie Claire, respectiv: www.marieclaire.it  ,in continutul careia am citit si eu despre acest proiect!
SUPER!

Niciun comentariu: