luni, 30 noiembrie 2009

Trei culori cunosc pe lume... şi culmea, sunt cele primare!

Bunica mea are 79 de anişori, (Sa-mi trăiască! ...Mulţumesc!) şi ţine cu Băsescu pentru 6 Decembrie. E înverşunată împotriva lui Mircea şi a celorlalţi nemernici, "că toţi îs porci". Din această pricină ea are dispute politice cu vecinii şi cunoştinţele care nu văd portocaliu în faţa ochilor. Plus de asta, aceiaşi vecini şi cunoscuţi, au ironizat-o azi când au văzut că arborează steagul pentru ziua de 1 Decembrie, luând-o în derâdere pentru naţionalismul ei desuet. Bunica mea nu trebuie compătimită; nu acesta e rolul acestei relatări! E perfect capabilă să pună la punct orice ins, indiferent de sex, orientare politică sau religioasă, astfel încât respectivul să regrete că a deschis gura. Ceea ce vreau eu să verific mâine - pornind de la o afirmaţie a bunicii mele, este numărul de drapele arborate la case şi blocuri. Ea zice: "Nimeni nu mai apreciază că, odată, românii s-au consolat cu gândul că v-or muri pentru ca alţii să trăiască liniştiţi şi feriţi de barbari.(...) Nu mai sunt mulţi ăia care apreciază ziua naţională şi însemnătatea ei."; zic că numărarea drapelelor e o modalitate destul de elocventă pentru a determina dacă (mai) există şi în ce măsură patriotismul la români. Pentru că, se ştie(!)- nu ne caracterizează sinceritatea sentimentelor prea mult; adică funcţionăm mai mult după spiritul de turmă şi dacă turma zice că nu e mişto să te arăţi patriot, atunci dă-l dracu' pe Viteazu' şi pe Cuza şi pe toţi ăştia care cică s-au sacrificat pentru ca noi să trăim azi într-o ţară. În turmă mă includ şi pe mine, de (prea)multe ori fiind banala oiţă albă pierdută printre cele câteva milioane la fel.
Lasă! Dacă tot suntem mâine liberi de la serviciu, şi dacă PRO TV-u'  împlineşte 13 ani de funcţionare, şi dacă tot fac paranghelie, mergem şi mâncăm bine, facem scandal, mizerie şi după aia merem acas'. Trăiască 1 Decembrie!De data asta însă, nu mai! GATA! Drapelul deja s-a acomodat pe balconul MEU la temperatura zilei şi a nopţii (deja). S-a "călit", vorba aia! Mâine voi fi mândră că e ziua mea- încă o dată-n an, şi oricui zice tâmpenii despre ziua României, ferea! Vă îndemn să faceţi la fel, pentru că avem (şi) cu ce ne mândri, nu doar reversul- atât de cunoscut şi de promovat!

 ROMÂNIA, TE IUBESC!*


* dacă tot am pomenit de Pro Tv! ;)

3 comentarii:

sorin gabriel spunea...

cum era ? ai grija ce postezi ca s-ar putea sa ti se (ri)posteze.
nu pot sa nu-mi aduc aminte ce declamau ardelenii la 1 dec. 1918 ,,noi vrem sa ne unim cu tara ,,
stiau ei cu cine le e bine .....
mai ales ardelencele ?!
sint subiectiv (geografic) ,stiu , imi asum

oana ceteras spunea...

a-ha! deci nu mi-ai spus vârsta ta corectă; te-ai dat mult mai tânăr decât eşti (fizicul nu te trădează, totuşi), de vreme ce în 1918 erai părtaş la ce vroiau ardelenii ;)

mashu spunea...

E interesant ce-a zis bunica ta; sa stii ca a mea e la fel, in sensul ca are aceeasi parere despre geoana si toti aia din partidul lui.
Si sa stii ca mai sunt romani cu suflet. Eu de exemplu de anul trecut de 1 Decembrie cand am fost sa vad parada de la Arcul de Triumf din Bucuresti am zis ca anul asta trebuie sa merg neaparat la Alba Iulia, si ghiic ce? chiar asta am facut. Si tare mi-a placut orasul, cetatea, oamenii, obiceiurile. asta in faptul ca un om ne-a spus ca anul asta a iesit cel mai urat dintre ultimii ani, nu cred.
Orium iubesc Romania! O seara placuta tie.