luni, 14 mai 2012

Eco- Cottage "Merry Go Round"






IRA KOERS

Asa se numeste arhitecta care a initiat un proiect pluripremiat de case de vacanta ecologice "Merry Go Round", care se incadreaza  perfect in peisajul natural.  E  vorba despre o cutie cu pereti din sticla, care cuprinde in interiorul sau cateva spatii foarte bine amenajate si folosite. in interiorul patratului se gasesc plasate camerele, iar in jurul lor exista un soi de coridor care "sigileaza" parca inima locuintei; acest coridor este are si el amenajate cateva spatii de relaxare si ofera, mai ales o priveliste completa a naturii vecine.
"Cutia" de 55 m patrati se gaseste in rezervatia  naturala aflata la cativa kilometri de Amsterdam, in Dwigelderveld. Are peretii din sticla, formati din ferestre lungi cu lemnaria de culoare alaba (ca sa cadreze cu peisajul de salcami inconjuratori) si persiene din panouri verzi care ajuta la camuflarea locuintei atunci cand nu e folosita. Aceste panouri pot fi programate sa ramana deschise in functie de dorinta pentru asigurarea intimitatii atunci cand e locuita. Arhitecta spune: "m-au fascinat intotdeauna spatiile programate la centimentru, asemenea celor din caravane sau yacht-uri, care transforma deja simplul fapt de a fi acolo, intr-o aventura."

Mai multe informatii si imagini puteti gasi pe saitul revistei Marie Claire, respectiv: www.marieclaire.it  ,in continutul careia am citit si eu despre acest proiect!
SUPER!

Flori, fete, baieti si cele mai bune prietene











Prietenii mei nu sunt multi ca numar. Poate zece, poate mai putini; nu ma intereseaza atat cifrele exacte, cat calitatea lor de prieteni, asa cum o inteleg eu.
In primii ani de viata sociala, referindu-ma aici la gradinita :) ,am avut in primul rand un ...sot  si nu o "cea mai buna prietena"... Precoce,nu? Mai apoi, in clasele primare, m-am gasit "sfasiata" intr-o relatie de prietenie in... trei. Eu si celelalte doua fete nu reuseam sa fim intotdeauna de acord, iar asta rezulta intr-o mai buna prietenie intre ele doua, decat intre mine si oricare dintre ele. Astfel fiind situatia, nu puteam sa inteleg conceptul de "cea mai buna prietena"- de care auzeam pe toate coridoarele scolii si peste care dadeam in mai toate Oracolele pe care le completam- puteam doar sa mi-l doresc.
Asa am ajuns in gimnaziu, unde am avut parte de multe prietene bune, insa doar de una exclusiva si, ca sa zic asa, cu titulatura de PRIMA "cea mai buna prietena" a mea. WOW! Se numea Cristina. Ce fain era sa fii luat suta la suta in considerare si sa fi si apreciata, imi ziceam si simteam. Din clasa a IX-a Cristina s-a mutat la alt liceu, iar eu am ajuns intr-o clasa de artisti cu personalitate si multa ironie, unde nu credeam ca am sa reusesc sa stabilesc vreo relatie de dialog, darmite de prietenie, fie ea si de complezenta; in fine, am avut si aici o a doua "cea mai buna prietena", foarte draguta,foarte dependenta de mine si de sfaturile mele in chestiuni cu precadere amoroase (Doamne ce bine ma simteam si ce importanta in momentele alea) si de ale carei sfaturi in chestiuni amoroase- cu precadere, ma bucuram la randu-mi. Pe scurt, ne bucuram una de sfaturile celeilalte, pana cand, zelul si un soi de disperare/frustrare in amor, m-a facut sa-i sugerez destul de evident, sa ocupe rolul de Cupidon pentru mine... Ce-a iesit a fost un fiasco total, cu obraji stacojii (ai mei), cu multa rusine si multa bataie de joc (din partea celui "sagetat" de Cupidon). Ulterior acestui eveniment, am incercat sa dam uitarii patania, insa relatia dintre noi nu a mai fost niciodata la fel, dimpotriva, s-a inrautatit considerabil.
Dupa liceu si patania cu fosta mea"cea mai buna prietena", am renuntat sa mai cred in existenta unei astfel de personaj in viata mea; am avut si am prietene BUNE ulterior episodului aceluia, si nu o data am fost tentata sa alunec din nou in capcana folosirii celor 4 cuvinte (repetate atat de des in paragrafele anterioare), insa mi-am dat seama ca mai bine mai multe, diferite si bune, decat una singura. Inca consider asta, cu diferentele urmatoare:
 - niciodata nu spune niciodata;
- realizez scriind aceste randuri ca poate vina mea, in relatia cu prietena mea cea mai buna (ultima), a fost cu mult mai mare decat am vrut sa recunosc fata de ea si mai ales fata de mine insami. Imi cer cu ocazia asta scuze,chiar daca tardiv si poate in van...
Prietenelor mele bune actuale, le multumesc pentru ca exista si fac parte din viata mea!
Love u all!!! :*:*:*