luni, 5 decembrie 2011

The Good Wife (TV series)





Este noul meu serial preferat, devenit obsesie :) A aparut in 2009 si s-au creat pana in prezent trei sezoane (de aici obsesia de a vedea cat mai mult si a acapara toata povestea cat mai repede).  Apartine genului dramatic si firul epic urmareste transformarea ce intervine in viata unei sotii de cariera, mama a doi copii si sotie de procuror ( "state's attorney") din Chicago, Statele Unite ale Americii, cand sotul ei este implicat in doua scandaluri de proportie: coruptie si scandal sexual.
Alicia Florrick (Julianna Margulies), personajul principal al serialului, si-a desavarsit formatiunea profesionala in domeniul Dreptului, la Universitatea din Georgetown in urma cu treisprezece ani; nu a practicat prea mult deoarece a devenit sotia lui Peter Florrick (Chris Noth- Mr Big din "Sex and the City"), procuror in orasul Chicago si mama dedicata. Insa, dupa cinsprezece ani de casatorie, dupa ce sotul sau este inchis, in urma acuzarii de coruptie in servici si implicarea intr-un imens scandal sexual si ea ramane responsabila de cei doi copii si de cheltuielile casei, se hotaraste sa se alature unui vechi coleg de facultate, Will Gardner (Josh Charles) care detine o firma prestigioasa de avocatura din Chicago si sa redevina avocat.
Reintoarcerea in lumea publica si confruntarea zilnica cu criminali, politicieni dispusi la orice pentru a-si realiza scopurile, o face sa isi schimbe perspectiva pe care o avea despre propriul rol in viata si sa isi doreasca sa devina un avocat excelent si mai ales, sa devina o femeie independeta de sotul sau. Povestea ei  ii face pe unii spectatori sa o condamne ca nu stie sa ierte (calcatul stramb si repetat al sotului) si ca devine prea libertina in urma angajarii la studioul de avocatura- vezi flirtul cu Will, seful ei.

Eu una, am tendinta sa o justific pe Alicia si pot afirma chiar ca ii inteleg motivele si comportamentul ulterior dezamagirii si umilirii suferite, insa am ajuns de-abia la episodul 7 al seriei nr.2. Nu pot sa imi formez o imagine completa inca, insa cert e ca serialul este unul captivant, foarte bine realizat si coordonat. Actorii sunt de prima mana, de la cei principali pana la cei din rolurile secundare. Povestea este antrenanta la fiecare nou episod si asta atarna greu, insa nu pot sa zic ca morala de la sfarsitul unui episod e asemanatoare unui episod din "Grey's Anatomy" de exemplu, insa vorbim de registre, domenii de activitate diferite si interpretari diferite (ale regizorilor si realizatorilor). Mai adaug ca Julianna Marguiles este castigatoarea unui premiu Emmy pentru rolul sau in aceasta serie si ca serialul este unul dintre cele mai apreciate productii recente de gen.

DE VAZUT online aici!!!www.one-tvshows.eu/the-good-wife