miercuri, 22 iunie 2011

Blue Valentine

Pe fundal se aude sunetul unei mici chitari. E chitara lui Dean care ii dedica Cynthiei prima balada inainte de a se indragosti, a se casatori, a avea un copil si mai apoi o viata care nu va mai semana prea mult cu inceputul relatiei lor. Toata povestea asta face parte fintr-un film recent, incadrat la categoria "film romantic, de dragoste, drama"; se numeste "Blue Valentine".





Au trecut 5 minute de cand piesa cantata la mica chitara a inchis filmul intr-un mod neasteptat si trist. Treuie sa stiti despre mine ca nu suport "sad-end"-igurile la un film. Oricare ar fi el. Consider ca atata vreme cat i-am acordat 2 ore sau o ora si jumatate din viata mea, merit sa am un sfarsit vesel sau cel putin apropiat de veselie, multumire, implinire si alte sentimente de genul asta.
Blue Valentine nu e unul dintre filmele cu happy-ending pe care le-am vazut pana acum. Are un final trist si neasteptat; te lasa pe ganduri si te face sa iti doresti sa nu ajungi asa si tu. Eu cel putin asta am simtit de la jumatatea filmului incolo. Nu am sa descriu sau povestesc filmul, ci am sa va spun ca barbati ca Dean nu se mai fabrica, ca femei ca Cynthia sunt atat de multe, ca povestea lor e atat de comuna si ca iubirea initiala s-a evaporat in mai putin de zece ani de la inceputul ei. Cauza tuturor problemelor intr-un cuplu care se iubea odata??? Si rutina, si stressul, si lipsurile, si lipsa de minte, si uitarea, si.... nu pot si nu vreau sa generalizez. Vreau doar sa spun ca merita "pierduta" o ora si jumatate pentru vizionarea povestei asteia, deoarece banalitatea si repetivitatea ei o fac respingatoare, atragatoare si adevarata in acelasi timp.

In rolurile principale: Dean (Ryan Gosling- "The Notebook"), Cynthia (Michelle Williams- "Brokeback Mountain")

Vizionare placuta.

miercuri, 8 iunie 2011

Olivia Palermo si comeback-ul meu in blogosfera :)

Dupa trei luni de pauza ne-voita, am zis ca e cazul sa mai scriu ceva aici pentru ca intamplator am si ce (sa scriu); in alta ordine de idei, mai precizez ca in curand, din cauza lipsei de timp si a inutilitatii "posedarii" a doua blogguri (http://www.matusicasboutique.blogspot.com/ & blogul de fata), am hotarat sa renunt la primul si sa raman concentrata doar pe acest blog- care va cuprinde tot ceea ce am publicat in blogul http://www.matusicasboutique.blogspot.com/ si , evident, tot ceea ce am scris in blogul de fata. Noutatile fiind date, am sa trec la subiect :)

Sunt sigura ca ati auzit prin intermediul mass-media sau poate chiar ati urmarit serialele- reality de genul: The City sau/si The Hills, difuzate de MTV; in cadrul acestora, fete si baieti cu pozitii sociale de invidiat sau nu, pasionati de moda, iubire si alte luxuri materiale isi duceau traiul :P in fata camerelor de filmat, asigurandu-si notorietatea pe continentul american, dar nu numai. Cateva exemple: Whitney Port, Lauren Conrad, Heidi Montag (care a reusit sa isi faca nu mai mult si nici mai putin de 10 operatii estetice), Spencer Pratt (sotul fetei prezentate anterior), Stephanie Pratt (sora si cumnata anteriorilor- dupa cum vedeti nepotismul inca se tine bine) si nu in cele din urma Olivia Palermo.




Aceasta din urma este cunoscuta ca socialite, it girl si reality star, evident; stilul ei vestimentar si gustul de cele mai multe ori impecabil pe care il manifesta in alegerea tinutelor proprii mi-au atras atentia, pentru ca talentul ei actoricesc nu prea exista si consider ca asta nue nici o pierdere, atat vreme cat femeia e atat de priceputa la capitolul moda.
Nascuta  in 28 februarie 1986, an binecuvantat (cum altfel, daca e acelasi cu propriul an de nastere) cu multe femei frumoase si realizate din punct de vedere profesional, personal, sentimental etc., Olivia are origini italiene din partea tatalui sau si o pozitie sociala si financiara care ii permite sa nu fie obligata sa intre in campul muncii. De altfel, munca ei este aceea pe care multe fete pasionate de moda si de calatorii si de notorietate obtinuta usor o viseaza; mai exact, faptul ca a devenit cunoscuta lumii modei internationale si intregii lumi mirene dupa aparitia ei in "The City", a ajutat-o sa devina imaginea unor branduri de moda internationala MANGO, Tibi si Hogan, si nu in ultimul rand, a ajutat-o sa lege prietenii cu cei mai importanti creatori de moda din lumea intreaga- Marc Jacobs este doar unul dintre cunoscutii ei. E totusi placut sa constat ca printre preocuparile ei se numara si participarea la fundatia Friends Committee of New Yorkers For Children si ca face parte din comitetul "Operation Smile"- o organizatie non- profit care ajuta la operarea copiilor cu probleme la buze (despicate) sau cu  cerul gurii despicat.



Inchei citand-o: "I'm constantly looking at blogs and how people on the street are putting things together to get ideas". Nice girl!